• Wijngaard de Zessprong
  • Wijngaard de Zessprong
  • wijngaard de Zessprong
  • Wijngaard de Zessprong
  • Wijngaard de Zessprong

Het ontstaan van de Zessprong

wijngaard de zessprong

Café / uitspanning / slagerij de Zessprong 't Joppe.

Twee broers Wichers strijken in 1918 neer op de Gorsselse heide, die tot aan de rand van het dorp Gorssel strekte. Aan diverse kruisingen van wegen gelegen, Zutphen, Bathmen, Raalte, Deventer, Almen, Vorden en achterland. Zelfslachtende slagers en huisslachtingen.

Na de oorlog trok de mist op van een moeilijke periode. Drie kinderen kwamen er, waarvan mijn vader in 1951 het bedrijf overnam en het werd uitgebouwd. Kippenhandel, IJsmakerij, Huisslachting, Slagerswinkel en Café/Speeltuin met groot terras.

Overname

In 1970 kwam zoon Hans -mijn persoontje- in het bedrijf en dat resulteerde in een overname in 1977 met tentverhuur en bbq's aan huis. Intensief allemaal. Horeca van 's morgens tot 's nachts en slagerij van 's morgen tot 's avonds. Met één vrije woendagmiddag en avond. Vleesbezorging bij de klanten aan huis was een erg sterk punt! In 1993 moest om gezondheidsredenen en EEG eisen de stekker uit het slagersbedrijf.

Verder met de horeca. Uitbouwen volgden van een serre met inpandige barbeque mogelijkheid en een compleet nieuwe toiletgroep met invalidentoilet en opgang.

Hans en Dies werden geconfronteerd met gezondheids tegenslagen met in 2001 de slotsom om te proberen te verkopen. Dit vond plaats in november 2005.

De naam van café de Zessprong is veranderd in Restaurant de Zevensprong.

Hans en Dies

wijngaard de zessprong

Ons leven gaat ook gewoon verder en inmiddels hebben we de mogelijkheid om de passie van Hans en Dies Wichers door middel van rondleidingen door onze Wijngaard met aansluitend een proeverij in onze rustiek gelegen blokhut met zicht op onze alom bekende Wijngaard.

Gelegen in een erg mooi stukje Nederland midden in de bossen.

Bij wijngaard de Zessprong is inmiddels een ontvangstruimte gerealiseerd: de Zessprong.